Sparris och kirskålsoppa
kuverbröd och pepparrotssmör
Recept för 4 personer
Ingredienser:
En knippe grön sparris ( ca 12 st)
12 st kirskålsblad med stjälk
½ vitlöksklyfta
En bit Purjo ( ca 1 dl finhackad)
½ dl Creme fraiche
½ liter grönsaksfond (osaltad)
2 dl vatten
salt och peppar
1: Tag fram en kastrull som rymmer minst 2 liter. Häll Grönsaksbuljongen och vatten i kastrullen. Skär sparrisen i mindre bitar, ta inte med rotdelen av sparrisen. Putsa kirskålsbladen med sina stjälkar, skär purjon i mindre bitar, lägg allt i kastrullen och låt det koka tills sparrisen blivit mjuk, det tar ca 3-4 minuter.
2: När soppan kokat i några minuter avlägsnar du den från värmen, pressar i vitlöken och mixar soppan med en stavmixer eller i en matberedare. Salta och peppra. Låt soppan svalna i en halvtimme, det gör att sparrissmaken utvecklar sig och framträder bättre vid nästa uppvärmning.
3: Värm upp soppan strax före servering och tillsätt creme fraichen under omrörning. Servera genast, gärna med något gott bröd och en pepparrotssmör till.
Pepparrotssmör:
2 msk majonnäs
2msk riven pepparrot
2 msk creme fraiche
omröres ordentligt och ställs i kylen för en stund
Bon Appetit
( bilder saknas men kommer upp senare)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar