
Under ØKOSLO (ekologiska veckan i Oslo) den 14 - 20 oktober samlade och kordinerade man olika aktiviteter från organisationer och intressenter med ekologisk och lokal norsk matkultur i fokus.
Miljö och lantbruksorganisationer, kockar
och restauranger, statliga och privata aktörer ville samlas om ett gemensamt
mål: att styrka kunskapsnivån bunden till regionala råvaror och produkter och
inte minst lyfta fram vikten av ekologisk och biodynamisk mat och självklart också
lantbruket i sin helhet. Det ekologiska ansvar för näringskedjan vi ingår i,
maten vi producerar och äter är ett lokalt och nationellt och inte minst ett
globalt ansvar för världens miljö man ville ta på allvar med den här ekologiska
veckan.
Den 15 Oktober blev kockar och köksmästare
från olika håll i Oslo inbjudna till en resa i den ekologiska och kortresta
matens fotspår. Man gjorde några gårdsbesök, besök till gårdar och lantbruk som
endast och enbart producerar ekologiska råvaror. Man lagade och smakade på de olika
råvarorna och syftet med gårdsbesöken var att skapa nya kontakter mellan lokala
ekologiska producenter och representanterna för restaurang-branschen.

Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar