söndag 6 oktober 2013

Lammfilé från Sagstugård på röstipotatisbädd. Rödbetsfondant och broccolipuré med smörad morot och en mustig lammsky

Lammfilé från Sagstugård med röstipotatis.
Rödbetsfondant och broccolipuré med smörad
morot och en mustig lammsky

©Christian Tikkanen

Bon appetit

2 kommentarer:

myfoodpassion sa...

Lammefilet må jo være noe av det beste kjøttet som finnes. Hvilken herlig rett du har laget.

Christian Tikkanen sa...

Hej Mette og takk for den fine komentaren. Åjo de er som du sier lammekjøtt er noe av de beste som finnes. Du ska vite at norsk lammekjøtt er bedre en mange andre lammekjøtt, nettopp for di de Norske lammen beiter nok urter og blader fra den norske fjellverden og på den måten blir de selvmarinert... Vi deler et gemensamt intresse de er gøy. Hoper du finner noe intressant her og. Hilsen: Christian.



Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av.

Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och helfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt
. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min mat filosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. © Christian Tikkanen