Amous Bousché: Rågknäcke med laxkåpa, druvor i färskostkappa älgsalami på fuccatiobröd och något drickbart av klass. |
1: Rågknäcke med laxkåpa gör du så här: Skiva lax i tunna skivor och lägg skivorna på ett fat. Droppa över citronsaft och olja samt lite salt. låt skivorna marineras i detta en liten stund. Under tiden bryt några rågknäcken i lagom stora fingermats bitar. Laga en saftig äggröra med klipt gräslök och lägg en liten klick av gräslöksäggröra upp på. Dekorera med en bit marinerad lax och en dillkvist eller hackad gräslök.
2: Druvor i färskost-kappa gör du så här: blanda samman en del färsk getost och en del tjock gräddfil. Tag två skedar, lägg en liten sats färskost blandning på en av skeden och en vindruva på vänd skedarna i varandra så att du skapar en boll av färskost massan så att vindruvan blir liggande mitt i massan. Släpp färskost bollen i en skål som är fylld med finhackade hasselnötter och valnötter, rulla bollarna i massan och skär dem därefter med en vass kniv i två halvor med en vindruvshalva i var.
3: Älgsalami på fuccatiobröd gör du så här: Skär fuccatian i lagom stora munsbitar. Trä på tandpetare en bit älgsalami och en syltlök och stick tandpetaren i brödet.
Entrérätten: Laxsashimi med nordiska inslag och en krabbsallad till |
© c.t.
Förrätten: Smörstekt pilgrimsmussla vilande i blomkålspuré en nordisk pesto och fiskpaté © c.t |
Varmrätten: Ljuvligt rosa stekt chateaubriand på älg rotsakspuré med rostad rödbeta, smörslungad morot, kantareller med stark viltsky och hasselbackspotatis © c.t |
Nordiska ostar: Norsk: brie från Lom Sverige: Västerbottenost och pepparkakekrisp med valnötskinuski |
Efterätten: En chokladsymfoni i minst tre akter |
Resterande recept fås vid förfrågan
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar