Ingredienser:
1 st Sockerkaksbotten för ca 16 personer
I liter grädde
2 msk socker
½ liter hallonsylt
1 dl lättmjölk
1 dl hallonlikör
ca 600 g hela jordgubbar
100 g björnbär
100 röda vinbär
Skär sockerkakan i tre delar. Vispa grädden och socker till tjockt skum och lägg den i en spritspåse. Låt vila i kylen. Lägg första delen, (botten) av sockerkakan på ett fat och dränk den lagom med mjölk och hallonlikör. Bred ut en del hallonsylt och över det ett lager med vispgrädde. Fortsätt på detta vis bygga upp lag på lag och överst med ett lager av bara vispgrädde.
Dekorera tårtan med jordgubbar, björnbär och röda vinbär som på bilden eller enligt eget önskemål. Lägg tårtan i kylen och låt den vila i en timme så att smakerna sätter sig, kom ihåg att täcka den fören du lägger in den så att den inte tar smak av annat i kylen. Servera med ett glas Muscatell de Setubal och en stark kopp kaffe.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar