Lammfärs biffar
Ingredienser:
500 g lammfärs
1 ägg
2 msk riven pepparrot
En handfull kirskål ( ca 8-10 blad)
2 msk tomatpuré
125 g ansjovis med spad
1 msk grädde
1 msk finskuren gräslök
1 msk tjock grädde
peppar
1: Börja med att blanchera kirskålen och lyft den därefter upp i kallt vatten med isbitar i.
2: Lägg lammfärsen i en blandningsskål. Ta upp den blancherade kisrkålen och låt den rinna av.
3: Finhacka kirskålen och tillsätt den med alla andra ingredienser i skålen och blanda väl till en fast färs.
4: Stek små biffar av färsen i het stekpanna. Du behöver inte tillsätta smör i pannan när lammköttet är gansk så fett och det avger en hel del fett i pannan.
5: Lyft därefter upp de färdiga små biffarna på ett stekfat och håll dem varma till servering. Jag har valt att servera biffarna med en skummande päron sås. Såsen gör du så här: Lägg i en kastrull ½ dl päroncider och en nypa salt och peppar samt ½ dl tjock grädde. värm upp allting under kraftig vispning, då får du en fluffig och luftfylld skummande sås du skedar över biffarna vid servering. Servera med friterade skal delar av morot. potatis och palsternack samt pariserpotatis och en broccoli puré.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar