Äppelrosor för 4-6 personer
Ingredienser:
2 st smördegsbotten
1 st oskalat äpple
2 msk apelsinmarmelad
Saften av en citron
Kanel
Kardemumma
Pudersocker
1: Kavla ut smördegsbottnarna till tunna plattor skär dem därefter på längden i tre avlånga plattor.
2: Låt dem vila en stund på bänken. Under tiden skär du det oskalade äpplet i två halvor, tag ut kärnan och skiva dem mycket tunna.
3: Tag en kastrull och fyll den med 1 dl vatten och citronsaften. Lägg i det skivade äppelbitarna och låt detta få ett uppkok, ( inte mera än 2-3 minuter. Sila bort vätskan och skölj skivorna under kallt vatten i några sekunder.
4: Pensla smördegen med apelsinmarmeladen och lägg därefter äppelskivor på varje smördegsplatta så att det överlappar varandra. Strö över lite kanel och kardemumma. Vik den otäckta långsidan över äppelklyftorna så att den ligger över.
5: Rulla ihop äpple-smördegs plattan till en ros och knip försiktigt ändorna fast i varandra.
6: Har du muffinsformar så sänker du äppelrosorna i dessa, det gör vi bara för att hålla formen på rosorna.
7: Grädda i ugnen på 165 graders värme i 25-30 minuter.
8: Tag dem ut när det är färdiga, krispiga och vackert gyllenbruna, Strö över med pudersocker och servera genast.
Bon appetit
2 kommentarer:
Ser jättefina ut, skall definitivt göra dessa vid ett tillfälle :D Tack för en väldigt fin och inspirerande blogg.
Tack för det du Anna, hoppas att du i fortsättningen också hittar något intressant här, surfade också in på din blogg och den var inte dålig den heller, fortsätt i samma anda.
Skicka en kommentar