GMO är att offra
världen på teknologins altare för att någon skall tjäna pengar på det.
En genmodifierad
organism GMO är en organism som har fått sitt DNA ändrat. Vanligen görs detta
genom av att lägga till DNA från en annan organism, från en bakterie, planta,
ett virus eller ett djur och man vet aldrig på förhand vad resultatet av en
genmodifiering kommer att bli. Det kan ta lång tid fören effekten av
genmanipuleringen visar sig.
GMO handlar inte
om att få bättre mat, men om dominans och förtjänst. Resultatet av GMO och
modern avlingsmetodik ser vi ibland annat i världens mest bisarra nötkreatur,
nämligen, Belgien Blue tjurar. Stackars djur som manipulerats till detta liv,
ett liv helt utan respekt och som därefter slaktas till mat för människor som
är fullständigt tanke och reflektionslösa, jag vill i varje fall veta hur mitt
kött har mått fören jag äter det.
Tekniken för att
laga genetiskt manipulerade organismer beskrivs normalt som en process där DNA
blir ändrat i laboratorium, eller använd i kombination med traditionell avling,
medicinering och hormoner. Resultatet kan bli unika arter av djur som sedan kan
patenteras på bekostnad av djurens välfärd och med ett enda mål, optimerat för
vinst.
Industrin som
lagar GMO produkter vill inte avslöja vad det håller på med och försöker in i
det längsta att undgå märka sina varor så att man inte vet vad man får. En
världs täckande näringsmedelskontroll är nu nästan uppnådd då man har reducerat
mångfald av frö med användandet av GMO frön från alla de stora avlingarna som
soja, majs, ris, vete och andra frön.
Den
världsomspännande handlingsplanen Agenda21 är satt i kraft för att skaffa en
översikt över och kontrollera allt land, allt vatten, alla mineraler, alla
byggningar, alla produktionsmedel, all energi, alla plantor, alla djur, all
utbildning, all information och alla människor i hela världen.
Ett handelsavtal
TPP för 12 länder i stillahavsområdet är nyligen ingått och huvudförhandlaren
för USA är den tidigare Monsato lobbyisten Islam Siddique. Till saken hör också
att USA har godkänt användandet av GMO mat, och vill att alla andra länder som förhandlar
gör det samma och förenar sig med de amerikanska reglerna för GMO. Ett anslag
är att ungefär 70 % av all mat i USA är genmodifierad. Om sådana handelsavtal
blir normen vill inte bara kontrollen över maten, men också vår hälsa, vår
miljö och våra finansiella system vara i händerna på transnationella företag.
Två viktiga
egenskaper som gäller för allt det genmodifierade omkring i världen är att det
skall ha: motstånd mot insekter och okänslighet mot Glyfosat baserade
herbicider varav ett är känt som Roundup, en bästsäljande produkt från Monsanto
som lekande lätt avlägsnar allt grönt från din trädgård.
I 1974 blev ett
nytt insektdödande medel kallat Roundup släppt ut på marknaden. De skulle
avlägsna allt ogräs utan att skada någon… Så blev majssocker gjort till det
vanligaste sötningsmedlet i industrimat, så kom rättningslinjerna för sund mat
i USA som otroligt nog gav sitt stöd för bruket av detta sötningsmedel. Nu är
detta också på väg till oss i Europa och inte minst till Finland på grund av det
frihandelsavtal vi skall underteckna, eller redan har undertecknat med USA. Och
allt med hjälp av genmanipulerad mat, inklusive majs baserat på inget mindre än
just Roundup.
Glyfosat
förgiftar allt under sin väg, bortsett från de plantor som är genmodifierade
för att motstå det. Glyfosat baserade ogräsmedel är nu det medel som används
mest i hela världen och Glyfosat är en mycket viktig partner för GMO och den
växande bioteknologiska industrin. Glyfosat är en bredspektrig herbicid som
förstör okritiskt, inte genom av att döda växter direkt, utan genom att koppla
upp tillgången till väsentliga näringsämnen. På grund av att medlet Roundup har
denna effektiva smygande funktion så har medlet blivit sålt som en relativt
godartad ersättning för det tidigare förödandet dioxsin baserade ogräsmedlen.
Men en mängd
experimentella data har nu påvisat att Glyfosat och de genmanipulerade
matvarorna utgör en alvarlig fara för vår hälsa. När flera faktorer i Glyfosat
verkar samman bidrar de till att öka risken och en av dessa är det såkallade
”andra” ingredienserna som används för att göra Glyfosat mera potent. Forskare
har funnit, t.ex. att navelsträngens celler skadas men sådana här riskrapporter
har ganska bekvämt ignorerats.
Roundup
resistenta odlingar undgår å bli dödade av glyfosat , men det undgår inte
absorberingen av medlet i sina vävnader. Herbicidtoleranta odlingar har
betydligt högre nivåer med rester av ogräsmedel i sig än vad andra odlingar,
faktiskt så har många länder blivit tvungna att öka sina lagligen tillåtna
nivåer med upp till 50 gånger högre än vad som ansetts normalt.
För att
tillmötesgå införsel av GMO odling i EU vill ”rester” av ogräsmedlet Roundup i
mat bli tillåtet att få stiga 100 – 150 gånger över normal nivå om ett nytt
förslag från Monsanto blir godkänt. I mellantiden har herbicid toleranta ”super
ogräs” tillpassat sig det ännu mera toxiska doserna och nya giftigare
kemikalier skall till för att dräpa plantorna.
Mänskliga enzymer
blir påverkade av Glyfosat på samma vis som plantornas enzymer blir det.
Kemikalierna blockerar upptaget av mangan och andra viktiga mineraler och utan
dessa viktiga mineraler kan vi inte smälta maten på rätt sätt. Det bidrar till
att förklara den ökande epidemin av fetma i USA där folk äter och äter och äter för att försöka få i sig det näringsämnen man så absolut behöver men som rätt
och slätt inte finns i den maten de stoppar i sig.
Seeds of Death
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar