tag:blogger.com,1999:blog-2458607764627470463.post2581450355660433319..comments2024-02-17T13:59:49.565+01:00Comments on Christians mat och minnen. Min kokbok på nätet.: Ideologiska tankar från mitt köksbord! Från jord till bord med Ferran Adriá.Christian Tikkanenhttp://www.blogger.com/profile/12062687356037678072noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-2458607764627470463.post-80468158355786763332012-02-09T16:58:53.467+01:002012-02-09T16:58:53.467+01:00Ja det var en roséchokoplatta jag smakade...chili ...Ja det var en roséchokoplatta jag smakade...chili och choklad är ju också supergott. Skulle vara skoj att gå en kurs i molekylärgastronomi någongång bara för att vidga vyerna och börja tänka lite utanför de ingrodda vanorna.Mhttps://www.blogger.com/profile/14729554448491305502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2458607764627470463.post-53601933027367217832012-02-09T09:50:26.699+01:002012-02-09T09:50:26.699+01:00Jo kokboken är inte bara en kokbok den är också en...Jo kokboken är inte bara en kokbok den är också en beskrivning över alla det nya tankesätt till Ferran Adriá. Hans restaurang har ju varit 8 år i rad världens bästa och med över en miljon förfrågningar om året att få ett ledigt bord förstår man att kön är flera år lång. Tyvärr så har han nu stängt restaurangen, men den skall ny öppnas till våren 2014 inte mera som restaurang men som huvudcentra för allt gastronomiskt kunnande, det blir världens första gastronomiska centrum för utbildning av kockar i världsklass. Lite synd för alla de kunder som förväntar sig en ny öppning av restaurangen men han ursäktar sig med att på det här viset föds det hundratals nya elBullin runt om i världen. Han har en filosofi som spränger gränserna och sopar allt annat rent från bordet. Det om det, Jag har också bekantat mig med rosépeppar och choklad en intressant kombination, och för övrigt också en av Ferran Adriás uppfinningar som blivit allmänt förekommande på många ställen i världen, det finns till och med chokoplattor med rosépeppar i.Christian Tikkanenhttps://www.blogger.com/profile/12062687356037678072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2458607764627470463.post-65333868680763087262012-02-08T23:02:55.212+01:002012-02-08T23:02:55.212+01:00Låter som en läsvärd bok! På tal om kryddor i efte...Låter som en läsvärd bok! På tal om kryddor i efterrätter, åt choklad smaksatt med rosépeppar häromdagen, lyckad kombination!Mhttps://www.blogger.com/profile/14729554448491305502noreply@blogger.com