tag:blogger.com,1999:blog-2458607764627470463.post5190456257516099470..comments2024-02-17T13:59:49.565+01:00Comments on Christians mat och minnen. Min kokbok på nätet.: SKOLMATEN !???????Christian Tikkanenhttp://www.blogger.com/profile/12062687356037678072noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-2458607764627470463.post-11435790231296121522011-02-22T19:54:39.329+01:002011-02-22T19:54:39.329+01:00Roligt att du kommer hitåt!! För ca 10 år sedan, e...Roligt att du kommer hitåt!! För ca 10 år sedan, eller nåt.. så höll jag i ett EU-projekt som finansierades direkt från EC och vi fick då skapa olika arenor för konstruktiva medborgarrörelser.. <br /><br />I Korsholm hölls då föreläsningar och mindre delprojekt om just skolmaten. <br />- Man hade insett att vissa barn inte heller får mat på helgerna.. och är utsvultna när de kommer till skolan.. Och att skolmaten och i synnerhet då de då omtalade mellanmålen.. var något som man då lyfte fram som det som gjorde att barn orkade med sina skoldagar.. tillsammans med att man försökte få de mindre skolköken att få bli kvar i skolorna.. (förgäves?)<br /><br />Roligt att man lyfter fram skolmaten på ännu djupare grunder i vår och att just du ska tala där!<br /><br />Lycka till!Hon som lägger puzzlethttps://www.blogger.com/profile/16852521951078752263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2458607764627470463.post-78924495345786497112011-02-22T19:39:21.388+01:002011-02-22T19:39:21.388+01:00Den nya trenden i restaurangvärlden nu är närprodu...Den nya trenden i restaurangvärlden nu är närproducerat och lokalmat, Nordisk mat, det nära köket och alla vi kockar ser ut att dra åt samma håll, aldrig förr har det närproducerade och den så kallade kortresta maten med äkta och rena råvaror varit så populär som den är nu. Du skall få se att skolköken ligger inte långt bortta från den verkligheten mera, det kommer en vacker dag att inse sitt stora misstag, för nu mera än någonsin har är även skolmaten på agendan också för oss restaurangkockar, givetvis har den varit det länge men nu ser vi resultat av vår strävan, om än små men vi ser tecknen i skyn och det är positivt, även om en hel del arbete återstår.<br /><br />Nu närmast blir det föredrag i Finland av mig om kortrest mat i regi av folkhälsan i Korsholm/ Vasa och sedan blir det föredrag om skolmaten och dess framtid hur kan jag som enskild påverka beslut, i Jakobstad i Mars. Marthaförbundet är arrangör Så visst har det börjat hända en del. Jag får flyga och flänga runt omkring i Finland som en matambassadör.Christian Tikkanenhttps://www.blogger.com/profile/12062687356037678072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2458607764627470463.post-53940804366389760952011-02-21T23:46:37.880+01:002011-02-21T23:46:37.880+01:00Jaa, jag lider med de goda kokerskorna och kockarn...Jaa, jag lider med de goda kokerskorna och kockarna i skolköken.. <br /><br />De har fått många slags instruktioner under åren som gått och sett hur det går neråt med kvalitet och hantverket. Måste kännas tungt att avvika från omsorg och kärleksfull matlagning, och ta emot nya order från politiker och "rådande storkökstänkandet och industrikökstänkandet".. en allt sämre mat och hänsynslös behandling av råvarorna.<br /><br />Jag hoppas verkligen att nya trender på matlagning lyfter fram kunskapen på nytt och ger heder åt yrkeskåren.<br /><br />Kämpa på Christian!<br />Vi stöder dig.Hon som lägger puzzlethttps://www.blogger.com/profile/16852521951078752263noreply@blogger.com