GÄSTBOKEN

Här får du ställa en fråga, kommentera eller bara signera med
ditt namn i gästboken. Allting uppskattas och har du en fråga
skall jag försöka att besvara den snarast möjligt. Hälsningar: Christian.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Idag, 5 oktober, var länge efterlängtad. Skulle lyssnat på dotterns "operadags de luxe" i kyrka i Göteborg. Dottern har tappat rösten och resan till Göteborg fick ställas in. Stor besvikelse och sorg. Dagen är grå idag, höstsolen håller sig gömd. Vad göra i stället? Vår nya lilla kryddträdgård behöver skördas. Hur gör man med salvian, körveln, rosmarinen, citronmelissen o de andra? Maken sätter sig med böckerna. Jag tar min tillflykt till nätet. Trillar in på denna FANTASTISKA sida som jag nu läst o klickat på i mer än en timme. Och till detta får jag lyssna på den ljuvligaste musik med vackra bilder till. Givetvis är den inlagd som favorit och jag tänker vidarebefordra denna till mina matälskande vänner och vuxna barn. Din etik och filosofi om maten och meningen med livet instämmer jag fullständigt i. Till denna sidan kommer jag att återvända många gånger för inspiration, njutning och tips när den egna fantasin tryter. TACK - en dålig dag blev till något gott. Får se vad det blir för mat idag. Vissa kryddor hänger redan i buketter får jag höra från maken som också är Kräfta och matglad. Med varm hälsning - Lillemor

Christian Tikkanen sa...

Tack för den fina kommentaren och välkommen med in i gemenskapen, hoppas att du kan hitta något som faller i smaken.

By the way, alla dina örter kan du också göra så med att du finhackar dem och när du gjort det, tar du skalet av citron och gör likadant med det, finhackar det och blandar det med i örterna dina varefter du fryser ner dem i tex. portionspåsar. på så vis har du en örtblandning som passar till det mesta.

H: Christian.



Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av.

Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och helfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt
. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min mat filosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. © Christian Tikkanen