"Stange" kyckling och brynta rotgrönsaker
och en rödvinsås
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
400 g kycklingfile
1 hel zuccini
2 rödlökar
4 st morötter
2 st röda paprikor
4 st större potatisar
2 st palsternack
Salt och peppar
Olivolja
4 dl rödvin
1 msk socker
½ dl soya
80 g smör, rumstemererat
1 dl hönsfond
Färsk timjan
1: Putsa och torka av kycklingfiléerna. Strö på lite salt och peppar.
Bryn dem i het stekpanna tills det fått en gyllene färg, lägg dem i
folie och ställ dem i en förvärmd ugn på 130 grader för att få vila
och efterstekas.
2: Under tiden putsar och skalar du alla rotsaker och grönsaker
därefter skär du dem i lagom stora tärningar på 1½x1½ cm.
steker dem i lite olivolja tills det är lagom brynta, ändå inte
längre än högst 2-3 minuter.
3: Givetvis har du sköljt ur din stekpanna som både kyckling-
filéerna och grönsakerna blivit stekta i och så har du sparat på
vätskan som du sköljde pannan med, då så, då kan vi börja göra
såsen, den som är kronan på verket.
- tag en kastrull och lägg i alla ingredienserna utom smöret, det
borde då bli ca ½ liter vätska som skall reduceras till 2½ dl, dvs,
låt det småputtra tills halva mängden kvarstår, därefter tillsätter
du en matsked finskuren färsk timjan och till sist monterar du i
det rumstempererade smöret, det gör att såsen får en klar och
vacker konsistens samt att såsen blir lagom tjock och skall ej då
mera koka.
Montera allting på tallrikar, jag gjorde så att såsen lades först som
en spegel, därefter sattes en klick av det stekta grönsakerna på
och till sist på toppen trancherad kycklingfile.
Bon apetitéBryn dem i het stekpanna tills det fått en gyllene färg, lägg dem i
folie och ställ dem i en förvärmd ugn på 130 grader för att få vila
och efterstekas.
2: Under tiden putsar och skalar du alla rotsaker och grönsaker
därefter skär du dem i lagom stora tärningar på 1½x1½ cm.
steker dem i lite olivolja tills det är lagom brynta, ändå inte
längre än högst 2-3 minuter.
3: Givetvis har du sköljt ur din stekpanna som både kyckling-
filéerna och grönsakerna blivit stekta i och så har du sparat på
vätskan som du sköljde pannan med, då så, då kan vi börja göra
såsen, den som är kronan på verket.
- tag en kastrull och lägg i alla ingredienserna utom smöret, det
borde då bli ca ½ liter vätska som skall reduceras till 2½ dl, dvs,
låt det småputtra tills halva mängden kvarstår, därefter tillsätter
du en matsked finskuren färsk timjan och till sist monterar du i
det rumstempererade smöret, det gör att såsen får en klar och
vacker konsistens samt att såsen blir lagom tjock och skall ej då
mera koka.
Montera allting på tallrikar, jag gjorde så att såsen lades först som
en spegel, därefter sattes en klick av det stekta grönsakerna på
och till sist på toppen trancherad kycklingfile.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar