Lammkrona med potatisgateau, rotselleripuré
päron och lök karamell samt en nobelsås
Gör en mice en place med alla råvaror
Börja med att steka potatisgateauen i olja
Tillsätt smör och pressad vitlök i pannan
Lyft potatis gateauen upp och håll den varm i ugnen på 75 grader
stycka lammkronan i separata bitar och stek kotletterna i smör och vitlök
salta och peppra. Lyft dem upp och håll varma.
Fortsätt med päron och lökbitarna, tillsätt ½ tsk socker och låt karamellisera sig
Deglacera pannan med rödvin och avsluta med att montera i 1 msk smör
Ställ upp rätten enligt följande: först potatisen i botten
På det en purè lagad på rotselleri och palsternacka
Lammkotletterna på stående fot i centrum
Och till sist det viktigaste, nobelsåsen och det karamelliserade päron
och lökbitarna. Oala mon ami!
Bon appetit
© Christian Tikkanen
2 kommentarer:
Tjusigt!
Tack =)
Skicka en kommentar