tisdag 3 mars 2015

Harassment in school, report it immediatly !

A reminder to all who know about that there is bullying and/or harassment in schools, report it immediately so that it does not happen again.
It has come to my attention and knowledge that students have been victims of harassment and bullying at a vocational school in the Gulf of Ostrobothnia. Harassment and bullying has occurred inside the professional studies for cooks and bakers and to say it mildly this is very serious and especially serious in the sense that it is some teachers who hawe made these harassments on students.
I hope the relevant school "Optima Pietarsaari" with their employees corrects up in this misses and this bad behavior, and to put it mildly, cleans up in this attitude among the teachers of the school. in a school that will train students for their career choices one expects to see good teaching skills among teachers and a responsibility that brings enjoyment and learning among students. I remind the school that harassment and bullying is an illegal and punishable act that has legal implications.
This is something that we in this industry among both chefs and cooks absolutely not tolerate that harassment and bullying takes place at vocational schools. I point out and hope once again that this act was the last and final act which took place at this school.

Otherwise, we must go to legal sanctions to secure ourselves from this happening again.

Inga kommentarer:



Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av.

Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och helfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt
. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min mat filosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. © Christian Tikkanen