Fylld paprika med kantareller
gräddost och en rödvinskaramell
***
Vinförslag
Napa Valley Zinfandel 2003
Le cardinal, Zin.
Receptet för 2 personer
Ingredienser
gräddost och en rödvinskaramell
***
Vinförslag
Napa Valley Zinfandel 2003
Le cardinal, Zin.
Receptet för 2 personer
Ingredienser
1 st hel paprika
1 dl kantareller eller annan svamp
2 msk hovi naturell mjukost
1 st liten gul lök finhackad
1 msk riven parmesan
1 dl rödvin
1 msk balsamvinäger
2 msk sockerSalt och peppar
1: Dela paprikan i två halvor, tag ut kärnan
"frökapseln". Lägg halvorna på en ugnsplåt med
bakplåtspapper under.
2: Stek kantarellerna eller blandsvampen i smörad
stekpanna tillsammans med den fint hackade löken,
salta och peppra samt smaka av. Blanda den stekta
svamp-lökblandningen med mjukosten och fyll varje
paprika halva med massan.
3: Strö den rivna parmesanosten över paprika
halvorna och grädda i ugnen på 185 graders värme i
15-20 minuter.
4: Under tiden förbereder du såsen till dina paprika-
halvor på följande sätt: tag en tjockbottnad kastrull
och lägg den på plattan med hög värme, häll i
balsamvinägern och sockret, låt detta smälta, varpå
du tillsätter vinet och låter allting reduceras till hälften,
en så kallad reduktion, då skall vätskan, såsen ha blivit
trögflytande och karamelliserad men ändå inte för tjock
eller glasaktig. Montera såsen med sked över tallrikar
som en spegel och sätt den fyllda paprikahalvan över.
(Se bilden ovan). Servera gärna med ett Italienskt lant-
bröd till, eller bara som sådan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar