"Det blir som man gör det" allt runtomkring maten, attiraljerna
och tillbehören är också de av central betydelse för själva måltids-
upplevelsen, det är med och skapar den helhet som benämns som
en måltidsupplevelse. Dessutom så är det så att bestyren runt
måltiden, iståndsättandet av allt relaterat till själva måltiden,
alltså blommorna, ljussättningen och det andra bords-
dekorationerna är med på att skapa förutsättningen för en god
aptit, i och med att man är med och skapar dessa förutsättningar
så förbereder man sig samtidigt utan att veta om det för en god
måltid, hungerskänslan väcks och sinnet förbereder sig på att få
en njutning, Brillat-Savarin har på ett förträffligt sätt beskrivit
måltidsupplevelsens allra första fas: "Samtidigt som Skaparen
pålägger människan att äta för att upprätthålla livet, inbjuder
han människan till det genom aptiten, och belönar det i och med
njutningen". Alltså allting du ställer till med för att göra din måltid
god och njutbar är avgörande för hur du upplever den och hur du
senare också kommer att beskriva den.
och tillbehören är också de av central betydelse för själva måltids-
upplevelsen, det är med och skapar den helhet som benämns som
en måltidsupplevelse. Dessutom så är det så att bestyren runt
måltiden, iståndsättandet av allt relaterat till själva måltiden,
alltså blommorna, ljussättningen och det andra bords-
dekorationerna är med på att skapa förutsättningen för en god
aptit, i och med att man är med och skapar dessa förutsättningar
så förbereder man sig samtidigt utan att veta om det för en god
måltid, hungerskänslan väcks och sinnet förbereder sig på att få
en njutning, Brillat-Savarin har på ett förträffligt sätt beskrivit
måltidsupplevelsens allra första fas: "Samtidigt som Skaparen
pålägger människan att äta för att upprätthålla livet, inbjuder
han människan till det genom aptiten, och belönar det i och med
njutningen". Alltså allting du ställer till med för att göra din måltid
god och njutbar är avgörande för hur du upplever den och hur du
senare också kommer att beskriva den.
Bon apetité
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar