Ett rum fyllt med grönska, mat, musik och liv är det bästa du kan få. Att äta ute är belagt med både fördomar och fördragsamhet, att äta ute kan betyda så många ting, allt ifrån att äta ute på en restaurang där du inte behöver tänka över någonting själv då allt blir dig serverat enligt önskemål, eller så i din egna trädgård där du dukar upp för en god måltid med grönskan som din kuliss och fåglarna din musik, maten som din egen, det kan inte bli bättre, det är det här jag brukar kalla för vårt egna naturliga vardagsrum eller vår gemensamma matsal, här njuts maten med alla sinnen och det goda smakerna tävlar med vad den vackra naturen har att erbjuda.
Ögat, munnen, magen och sinnet får en måltidsupplevelse som vida överträffar allt annat, att ha en matsal där takhöjden är omätbar och golvytan existerar endast i ens egna fantasi är mer än guld värd. Och oavsett i vilken form du väljer att ätandet skall föregå, om det då är på den lokala restaurangen eller i din egna trädgård så är det ju ändå så att det är inte storleken på rummet som räknas utan det är det där att vara närvarande som trots allt är det viktigaste.
Blanda ihop en sommarsallad, tag en handfull med rukkola, några kvistar vårlök i skivor, 10 st små cherry tomater i halvor, 6 st apelsinklyftor, en gurka i små tärningar, lite grovt skuren dill, lite hyvlad västerbottenost, en deciliter egenhändigt gjord majonnäs med citron och vitlökssmak och ett par rostade brödskivor, samt ett par grillade jätteräkor eller annan havets delikatess på ett stort ovalt fat och du har skapat en måltid med en njutbar eftersmak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar