Receptet för 4 personer
Ingredienser:
4 st öringfiléer
en liten bukett broccoli i små knyten
4 st potatisar skalade och delade i fyra delar
2 st morötter i skivor
1 st gul lök i skivor
½ liter kräftfond
1 dl grädde
1 tsk tomatpuré
salt och peppar
½ tsk socker
½ dl vitvin
1: Börja med grönsakerna och bryn dem i smörad stekpanna
lagom al dente, ställ dem i en förvärmd ugn på 100 grader att
hållas varmt.
2: Tag fram en tjockbottnad kastrull och lägg alla ingredienser,
kräftfonden, grädden, tomatpuren, sockret och vitvinet i och låt
det småkoka till lagom simmighet, salta och peppra samt smaka
av. Vill du ha såsen ännu tjockare låter du den koka ännu längre.
3: Stek fiskfiléerna som allra hastigast i het stekpanna lagom
gyllene. Tag dem ifrån värmen och låt vila i någon få minut varpå
anrättningen monteras enligt bilden eller efter eget önskemål.
lagom al dente, ställ dem i en förvärmd ugn på 100 grader att
hållas varmt.
2: Tag fram en tjockbottnad kastrull och lägg alla ingredienser,
kräftfonden, grädden, tomatpuren, sockret och vitvinet i och låt
det småkoka till lagom simmighet, salta och peppra samt smaka
av. Vill du ha såsen ännu tjockare låter du den koka ännu längre.
3: Stek fiskfiléerna som allra hastigast i het stekpanna lagom
gyllene. Tag dem ifrån värmen och låt vila i någon få minut varpå
anrättningen monteras enligt bilden eller efter eget önskemål.
Bon apetité
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar