Kraftig fiskbuljong-shott med akvavit
Ingredienser:
1 liter färdig kokt fiskbuljong
1 dl vitvin
2 dl grädde
1 msk finskuren dill
1 msk finskuren persilja
1 msk finskuren gräslök
salt och peppear
1 dl skåne-akvavit eller annan akvavit
1 st tunn utskuren bit pilgrimsmussla
1 st avokadobit lika stor som musslan
1 liter färdig kokt fiskbuljong
1 dl vitvin
2 dl grädde
1 msk finskuren dill
1 msk finskuren persilja
1 msk finskuren gräslök
salt och peppear
1 dl skåne-akvavit eller annan akvavit
1 st tunn utskuren bit pilgrimsmussla
1 st avokadobit lika stor som musslan
Koka ihop fiskbuljongen med vitvin tills 2/3 återstår.
Tillsätt det finskurna örterna och akvaviten, låt det
koka en liten stund, därefter tillsätter du grädden och
låter det koka ihop till lagom simmighet, salta och
peppra, samt smaka av. Häll upp i små glas och toppa
med en bit avokado och rå pilgrimsmussla.
Tillsätt det finskurna örterna och akvaviten, låt det
koka en liten stund, därefter tillsätter du grädden och
låter det koka ihop till lagom simmighet, salta och
peppra, samt smaka av. Häll upp i små glas och toppa
med en bit avokado och rå pilgrimsmussla.
Bon apetit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar