Även vi måste ju sätta i oss någonting under Kronprinsessan Viktorias bröllopsmiddag.
Man blir ju hungrig av allt detta ståhejjet
Saltad och torkad lammbog med en tomatchutney
gurk och äggvitepoché samt en potatisgratäng
med Västerbottenost
Knappast någon har kunnat undgå det faktum att man firar ett kungligt bröllop i Sverige i dag, alla har säkert bänkat sig framför televisionen för att följa med på det festligheter som, (under skrivandets stund), pågår, så även vi. Det är inte varje dag man sätter sig till bords med kungligheter, även om det då sker så där på avstånd och hemma i den egna soffan via media. Royalister är vi väl alla lite till mans när man får vara med om en sådan här begivenhet och när man dessutom som jag som är ytterst intresserad i mat, även utanför yrket, får vara med och uppleva en kunglig bröllopsmiddag med allt vad det innebär så är det ett sant nöje att kunna delta i bröllopet om så även via media. Tack SVT 1 och så kan man ju inte säga annat än att Mannen och Prinsen Daniel är nog världens lyckligaste man som har fått sig en riktig prinsessa och halva kungariket och sagan slutar väl förhoppningsvis med att och så levde det lyckliga alla sina dagar resten av livet. Grattis.
Kronprinsessan Viktorias bröllopsmeny
Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar,
citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall
grön ärtsoppa med Kalixlöjrom.
Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris
och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås.
Kalvytterfilé från Stenhammar med rostad schalottenlökskrisp,
potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjanskokta
morötter i vitkål och dragonsky.
Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad
Vin:
Champagne Pommery 2000 Grand Cru
Sancerre Les Pierris 2008 Domaine Roger Champault
Pommard 1:er Cru Epenots 2002 Louis Jadot
Château Simon 2007 Sauternes
Tårta:
Bröllopstårtan är vit, fyrklöverformad, över tre meter hög och väger 250 kilo.
Den elva våningar höga tårtan består av lager med bland annat mandelmarängbotten,
chokladkrisp, champagnemousse, smultroncurd och smultronkompott.
Bon appetit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar