söndag 31 oktober 2010

Hallåå Jorden kallar...


Nittedal jordstation!
Det är bra att veta att när man talar i telefon via mobilen, datorn och satelit eller sänder sina egna inägg till den egna bloggen över data att man  inte behöver tänka över om det faktiskt når fram och att man faktiskt får någon slags kontakt med den/dem i andra ändan också.  Här förmedlas alla det mediala signalerna från en punkt till en annan och det mesta går via satelit. och vilken tur det då är att man behöver inte söka sig själv upp på den högsta höjden för att kunna få bra täckning med en god signal för mobilen. Fast utsikten är det absolut inget att klaga över.



Och inte heller behöver bonden söka upp den högsta kullen eller dynghopen för att få den bästa signalen på mobilen, eller...? Nittedals jordstation som det heter handhar största delen av all signaltrafik som kommer in och går ut av Norge, och vem vet vart... Kanske någon grön gubbe sitter och lyssnar på oss eller ännu bättre, läser våra bloggar!

Inga kommentarer:



Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av.

Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och helfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt
. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min mat filosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. © Christian Tikkanen