Lammfilé på sparris och morots-bädd
skysås och en machesallad topping
Putsa och torka av lammfilén. Beräkna ca 120 gram filé per person. Skala några morötter och skär dem på längden i lagom stora avlånga strimlor. Dela även grön sparris på längden. Ta några pärltomater och dela dem i halvor, skiva några skivor vårlök och tag en handfull machesallad och blanda samman med tomaterna och löken till en liten sallad. Vill du kan du även skvätta lite balsamvinäger över salladen, men kom ihåg att göra det först när anrättningen är klar för servering annars är det lätt hänt att salladen så att säga "vissnar".
Bryn lammfiléerna i het panna med lite osaltat smör tills det fått en vacker färg. Ta dem upp och vira in dem i folie och låt stå på köksbänken i 5 minuter. Under tiden deglacerar du pannan med ett gott rödvin ca 1-2 dl och lika mycket lammfond och låter såsen reduceras ner till hälften, till sist monterar du i en smörklick. Koka upp vatten och lägg i dina strimlade morötter och sparrisen, låt inte koka längre än max 4-5 minuter. Öppna folien och skär köttet i antingen skivor eller bara dela på filéerna i tu. Placera morötter och sparris om varandra på tallriken och över dem lammfilén samt en lagom mängd machesallad, häll lite sås vid sidan av och servera genast.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar