lördag 26 januari 2013

Fyra rätter på menyn.


Entrérätt:
Grillad pilgrimsmussla och persiljerotspuré
med beacon 


Förrätt: 
Rödvins marinerad lammfilé från Hallingdal, timjam- vinbärssås
auraost och rödbetskrisp


Varmrätt:
Stekt vandringstorsk, syrade grönsaker och Sandefjordsmör
smaksatt med ramslök- gräslök och oxsky


Efterrätt:
Chokladfondantin "Christian"
vaniljkräm och hallonmelba

© Christian Tikkanen

 Recepten fås vid begäran


Bon appetit

Inga kommentarer:



Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av.

Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och helfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt
. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min mat filosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. © Christian Tikkanen