måndag 26 april 2021

Finlands Svenska Måltidsakademi bjuder in till evenemang.

 


Finlands Svenska Måltidsakademi bjöd in till digitalt föredrag Tisdag 4 maj 2021 klockan 19:00.

Samtal mellan tuggorna med Anders och Tara

 ”Anders Fagerlund och Tara Junker möts i ett samtal om mat som sträcker sig över såväl generations- som regions gränserna. Finns det mer likheter än olikheter? Varför är de med i Måltidsakademin? Och framförallt, vad betyder måltidstradition för dem?”

 Samtalet blev bandat och vill bli publicerat under försommaren.


Bon appetit

 

 



 

Inga kommentarer:



Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av.

Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och helfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt
. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min mat filosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. © Christian Tikkanen