grönsaker och en syrad gräddsås
samt en fyllig sallad
vinförslag
Herederos del
Marques de Riscal 2004
Reserva. Rioja Spanien
Receptet för 2 personer
Ingredienser:
300 gr gris innerfile putsad och skuren i 50 gr bitar
2 st champingjoner delade i fyra halvor
1 hel skalad morot delad i fyra delar
2 st paprika halvor
2 st charlottenlökar
4 cl konjak
2 cl rödvin
2 msk soja
råvarorna därefter på en ugnsfast plåt, ställ dem i ugnen på
svag värme för att hållas varma.
2: Blanda samman konjaken, rödvinet och sojan i en kastrull.
Värm alkoholen till 85 grader varpå du tar den av värmen.
ställer den i en kanna som det är lätt att hälla alkoholen ur
utan att den för den skull rinner ut på sidan.
3: Tag ut ur ugnen det varmhållna stekta ingredienserna
ställ dem på grillspett, placera ett lagom stort fat vid
bordet där flamberingen skall ske, fatet har du för att
alkoholen som skall hällas över det upphängda spetten skall
kunna samlas upp på fatet utan att stänka ner duken.
4: Tag grillspetten och ställ dem på en ställning eller ett
annat grillspett som du själv håller i för att få den riktiga
uppstälningen, häll alkoholen över spetten från toppen
och antänd anrättningen omedelbart genom av att låta
en rechud låga antända spettet eller via en tändsticka.
Bästa resultatet nås genom en flamkastare eller bryle-
brännare, se bilden ovan.
Servera en mustig sallad till, bestående av riven morot,
skivad rotselleri, rukkola, soltorkad tomat, sockerärter,
cherrytomater, isbergssallad och en italiensk dressing till.
Den syrade gräddsåsen lagar du på 1 dl creme frech som
du blandar samman med 2 msk majonäs och 1 msk riven
parmesan, saltar och pepprar, smakar av och serverar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar