Min Gubbröra med en
fiskfondsup
Receptet för 6 personer
Ingredienser:
150 g rökt abborre
1 finhackad gul lök
½ dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
2 st kokta och hackade potatis
1 st hårdkokta, hackade ägg
1 msk majonnäs
2 msk creme frech
1 krm mald svartpeppar
Fiskfondsupen
1 dl fiskfond
1 msk finskuren gräslök
2 cl Mannerheim Akvavit
½ dl citronsaft
1: Börja med att bena ut köttet ur den rökta abborren i en skål.
Blanda därefter i alla andra ingredienser och rör om till en tjock
smet. Låt den stå svalt i 1 timme.
2: Under tiden gubbröran är i kylen för att samla smakerna
lagar du fiskfondssupen på följande sätt: Värm upp 1 dl fiskfond,
fiskfondsup
Receptet för 6 personer
Ingredienser:
150 g rökt abborre
1 finhackad gul lök
½ dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
2 st kokta och hackade potatis
1 st hårdkokta, hackade ägg
1 msk majonnäs
2 msk creme frech
1 krm mald svartpeppar
Fiskfondsupen
1 dl fiskfond
1 msk finskuren gräslök
2 cl Mannerheim Akvavit
½ dl citronsaft
1: Börja med att bena ut köttet ur den rökta abborren i en skål.
Blanda därefter i alla andra ingredienser och rör om till en tjock
smet. Låt den stå svalt i 1 timme.
2: Under tiden gubbröran är i kylen för att samla smakerna
lagar du fiskfondssupen på följande sätt: Värm upp 1 dl fiskfond,
tag av värmen och tillsätt den finskurna gräslöken, citronsaften
och akvaviten. Häll upp i snapsglas ungefär till hälften fyllda.
3: Den färdiga gubbröran lägger du på skedar och serverar med
fondsupen som en entrérätt.
Enklare en så här kan det inte bli.
Gubbröran som är en Svensk uppfinning skall egentligen innehålla
anjovisfileer som mosas tillsammans med alla det andra
ingredienser som finns i receptet, och ofta får man den serverad i
tunnbrödsrullar. Jag har valt att servera den som en entrérätt
med en forma av "snaps" till, en fiskfond som smaksatts med
akvavit.
En smak av sommar där köksträdgårdens råvaror möter havets
frukter i en sällskaplig kombination.
Följeslagaren under färden ned för strupen är givetvis en
Champagne av bästa kvalitet.
och akvaviten. Häll upp i snapsglas ungefär till hälften fyllda.
3: Den färdiga gubbröran lägger du på skedar och serverar med
fondsupen som en entrérätt.
Enklare en så här kan det inte bli.
Gubbröran som är en Svensk uppfinning skall egentligen innehålla
anjovisfileer som mosas tillsammans med alla det andra
ingredienser som finns i receptet, och ofta får man den serverad i
tunnbrödsrullar. Jag har valt att servera den som en entrérätt
med en forma av "snaps" till, en fiskfond som smaksatts med
akvavit.
En smak av sommar där köksträdgårdens råvaror möter havets
frukter i en sällskaplig kombination.
Följeslagaren under färden ned för strupen är givetvis en
Champagne av bästa kvalitet.
Bon Apetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar