creme frech och kaviar
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
20 st scampi ( Jätteräkor, det färskfrysta är bäst)
1 dl olivolja
1 msk citronsaft
1 st chalottenlök i små tärningar
Salt och peppar
1 dl creme frech
1 msk sik eller löjrom
1 msk skuren dill
om att först måste du ha tagit fram dina scampin, jätteräkor och
låta dem tina i rumstemperatur ca ½ timme, då det är gjort kan
du gå över till att börja förbereda själva rätten.
1: Om du köpt dina jätteräkor med skal är det dags att skala
dem, och det gör du på precis samma vis som när du skalar
vanliga räkor, oftast är dessa scampin redan innan det
förpackats snittade i ryggpartiet med en vass kniv och tarmen
urtagen, så skalandet går utan större problem att genomföras.
2: Blanda samman löken, oljan och citronsaften,salta och peppra
samt smaka av. Lägg scampin i en skål och häll över marinaden,
låt stå på köksbänken i en ½ timme och marinera sig. Under
tiden blandar du samman crem frech, dill och fiskrom till en sås,
du behöver inte salta såsen eftersom sik eller löjrommen är på
förhand saltad, vill du kan du istället pressa lite citronsaft med i
såsen eller röra ned några fint skurna citronmeliss-blad.
3: När Scampin marinerats färdigt är det dags att steka dem i
pannan. Det gör du på följande vis, ha en riktigt het stekpanna
utan fett, lägg i dina jätteräkor och när det blir vackert rosenröda
i färgen vänder du dem på den andra sidan och låter dem få en
lika hastig stekning, själva stekningen får inte ta mera tid en
absolut några få minuter, det beror helt på hur het din stekpanna
är, desto hetare den är ju kortare tid tar det att steka dem, har du
dem i för länge blir det bara sega och torra.
4: Ringla med sked över såsen på dina tallrikar och placera
därefter dina stekta scampin på tallrikarna över den kalla såsen
och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar