Min grisgryta
Receptet för 6 personer
Ingredienser:
1.2 kg gris innerfilé
10 st gröna sparrisar
½ färsk skalad rödbeta
3 st skalade morötter
1 st röd paprika
1 dl skuren gräslök
1 msk tomatpuré
2 dl vitvin
3 dl vatten
1 msk socker
Salt och peppar
1: Skär rotsakerna tillsammans med paprikan och sparrisen i
lagom stora bitar, stek dem hastigt i pannan och lägg dem över i
en kastrull, salta och peppra. Rör ner den klippta gräslöken.
2: Skär den hela gris innerfilén i tunna skivor som du sedan steker
i het stekpanna, flytta bitarna över i den samma kastrullen där du
har rotsakerna, skölj ur pannan med lite vatten och häll det över
rotsakerna. Tillsätt vinet och mera vatten just så att det täcker.
Låt det småputtra under lock i ca 10 minuter. Strö sockret i
grytan och rör samtidigt ner tomatpurén, låt småkoka ytterligare
i 1-2 minuter.
Servera med pressa potatis, lingonsylt, ett gott lantbröd och
självklart ett passande rött vin till.
Bon appetité
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar