Hjortron vinäger glacé på Gårdskyckling
Quinoa med sparris, rödbeta och en källarlagrad riven ost
samt en nobelsås
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
600 g Kycklingfilé ( 150 g per person)
2 dl Grythyttan hjortron vinäger glacé
2 dl quinoa
5-7 st gröna sparris
3 st rödbetor
150 g riven väl lagrad ost
3 dl kycklingfond
3 dl rödvin
1 msk riven citronskal
1 dl apelsinsaft
2 msk senap
1 tsk socker
3 msk tomat puré
½ liter vatten
Salt och peppar
Ingredienser:
600 g Kycklingfilé ( 150 g per person)
2 dl Grythyttan hjortron vinäger glacé
2 dl quinoa
5-7 st gröna sparris
3 st rödbetor
150 g riven väl lagrad ost
3 dl kycklingfond
3 dl rödvin
1 msk riven citronskal
1 dl apelsinsaft
2 msk senap
1 tsk socker
3 msk tomat puré
½ liter vatten
Salt och peppar
1: Börja med att pensla kycklingen med hjortron vinäger samt salta och peppar lätt. Stek dem därefter i ugnen på 165 graders värme tills det blivit genomstekta och fått en vacker färg, ös dem då och då under stekningen.
2: Koka Quinoan enligt anvísningen på förpackningen, under tiden quinoan kokar skär du sparrisen och rödbetan i mycket små tärningar. När quinoan är nästan färdig tillsätter du det fint tärnade rödbetorna och sparrisen samt den rivna väl lagrade osten i quinoan, vill du kan du ytterligare tillsätta lite grädde eller creme frech, men det är inte nödvändigt och ingår inte heller i receptet. Det här är en variant på en slags risotto men på quinoa.
3: Tag en lagom stor kastrull och tillsätt i den kycklingfonden, rödvinet och citronskalet. Låt detta koka ihop tills endast en tredjedel av vätskan återstår. Därefter tillsätter du apelsinsaften, senapen, socker, tomatpuren och vatten. Låt det småputtra i ytterligare någon minut, salta och peppra samt smaka av och vill du göra såsen blank och fin tillsätter du strax före monteringen en liten klick med smör i såsen och rör om. Servera genast.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar