Pestobakad lax, krabbsmör och ångkokade grönsaker
samt råstekt potatis
Receptet för 4-6 personer
Ingredienser:
720-800 g laxfilé ( 120 g per person)
200 g krabbkött ( färdig kokt)
Några knippen blomkål, broccoli och romanesco
4-6 st morötter
10 st mandelpotatisar med skal
2 dl Creme frech
1 msk fin hackad dill och gräslök
1 dl Nordisk persto © Christian Tikkanen
Salt och peppar
Ingredienser:
720-800 g laxfilé ( 120 g per person)
200 g krabbkött ( färdig kokt)
Några knippen blomkål, broccoli och romanesco
4-6 st morötter
10 st mandelpotatisar med skal
2 dl Creme frech
1 msk fin hackad dill och gräslök
1 dl Nordisk persto © Christian Tikkanen
Salt och peppar
1: Skär laxen i portionsbitar om den inte redan är gjord det vid affären, pensla varje fiskbit med en del av den nordiska peston, lägg fiskbitarna till sidan och låt dem vila till nästa moment.
2: Skala moroten och skär den i lagom stora skivor eller strimlor. Blomkålen, broccolin och romanesco kålen bryter du i mindre knippen och blandar samman med moroten. Koka i lättsaltat vatten tills det känns lagom mjuka.
3: Blanda samman krabbkött och creme frech i en skål tillsätt den fin hackade dillen och gräslöken, salta och peppra lätt, rör om och smaka av.
4: Skär potatisen i tärningar på 2x2 cm i storlek. Stek dem i stekpanna med lite smör i någon minut varpå du flyttar över dem i en ugnsfast form och gräddar dem i ugnen på 165 graders värme i ca 10-15 minuter.
5: Under tiden potatisen är i ugnen steker du laxbitarna i stekpannan med lie smör och eventuellt någon droppe olja. Nu är det också dags att servera allting från ett stort uppläggningsfat eller direkt på tallrikar monterat, se bilden ovan.
Bon appetit
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar