Glögginkokt päron med Gateauè Rich
spunnet socker och daimkrokan på chokladsås
Receptet för 4-6 personer
Ingredienser:
6 st päron
1½ l färdig glögg
½ liter rödvin
2-3 st kanel stänger
1 st stjärnanis
4 st hela nejlikor
Ingredienser:
6 st päron
1½ l färdig glögg
½ liter rödvin
2-3 st kanel stänger
1 st stjärnanis
4 st hela nejlikor
Skala päronen, men spara stjälken. Koka päronen tills det är helt mjuka i en blandning av glögg, rödvin och kryddor, kanel, stjärnanis och nejlika.
Gateaué-smetBlanda en smet av 1 ägg, 3 äggvitor, 200 g socker, 100 g mald mandel, 50 g smält smör och 25 g mjöl. Bred ut den i tunna rundlar, 20 cm i diameter, med ett hål i mitten, på smord och mjölad plåt ( eller bakplåtspapper). Grädda i 180 grader.
Chokladsåsen görs så här: koka upp lika delar socker, kakao och vatten och låt koka en stund under omrörning .
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar