Apelsin och konjaks-marinerad gårdskyckling
kålrot "bolinhos" med citron sås
karamelliserad rödkål och soffrito
Putsa och torka av några kycklingfiléer och lägg dem i en marinad på en blandning av saften från en apelsin och ½ dl konjak. Låt stå i marinaden över natten. Strimla rödkål ( ca 250 gr) och bryn den i en kastrull med lite smör. Tillsätt 1 msk socker och 2 dl rödvin och låt det koka ihop tills all vätska har reducerats bort och kålen känns mjuk. Montera i en liten klick smör och rör om.
Soffriton lagar du på en del rivet eller strimlat apelsinskal, en del, mycket finstrimlad morot och rotselleri. Allt detta bryner du i en stekpanna med lite olja tills det har blivit knaprigt. Låt det därefter svalna på hushållspapper förren du lägger det upp tallrikarna.
Bolinhos gör du på följande vis: Om du har överbliven potatismos smaksätter du den med finhackad lök och persilja samt 1 dl riven ost. Forma till små vackra bollar som du sedan vänder först i uppvispat ägg och sedan i skorpmjöl. Stek dem i olja eller frityrkoka dem tills det fått en vacker gyllene färg.
Stek kycklingfiléerna i stekpannan vackert gyllenbruna. Häll därefter marinaden över i stekpannan och låt filéerna badda i marinaden en liten stund. Lyft dem upp och fortsätt koka såsen ihop med ½ dl citronsaft och lite tjock grädde. Servera genast.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar