Helstekt renfilé på en bädd av morötter och grön sparris
tryfferade svartrötter och stekta kantareller, persiljerotspuré
och hasselbackspotatis med plommon-fikon sås
Stek Renfilén hel i stekpanna under några få minuter, lägg det i folie och låt det vila på köksbänken i ett par minuter. Morötterna har du skalat och tärnat i små tärningar och förvällt på förhand. Sparrisen har du skärt i korta bitar. Hasselbackspotatisen kan du laga långt på förhand så behöver du endast lägga största uppmärksamheten på att lycka smed renfilen som inte får bli överstekt för då blir den både torr och intetsägande. Såsen gör du på stekskyn du får när du sköljer ur pannan, skyn silar du i en kastrull oxh tillsätter lite rödvin, finskuren plommon och fikon och låter det hela koka ihop en stund fören du häller i ca ½ dl grädde och låter det tjockna något. Lycka till. Och komj ihåg man får alltid fråga mig om det är något man missat eller funderar över.
God helg till alla
Bon appetit
4 kommentarer:
Hej! Kikar in här lite då och då. Tycker om din matfilosofi, bloggen är vacker och beghaglig i sitt uttryck o jag knycker ofta lite inspiration från dig!
Christine, som studerar Kulinarisk Kock och Måltidskreatör-programmet vid Grythytte Akademi
Hej Christine!
Tack för att du tittar in och hoppas att det kan vara till någon hjälp för dig att surfa in här på min blogg, och lycka till med dina studier, och det skall du veta att kunna studera på Grythyttan det är någonting alldeles speciellt och värdefullt, när man har studerat där brukar hela världen som arbetsfält öppna sig, lycka till. Jag vet vad Grythyttan är och vad det står för, jag besöker varje år grythyttan gästgiveri och måltidens hus under några dagar om hösten när det ordnas måltidsdagar och kokboksdagen och nu i år lär det bli någonting helt nytt av måltidens-kunskaps-dagar när man döpt om dem till aptitum-dagarna. Jag kommer till Grythyttan då igen till hösten. Hälsa alla studerande där att ni gör alla en stor insats genom era studier och att det är ni unga kockar som är ryggraden i det moderna måltidsskapandet, det skall ni vara väldigt stolta över, som sagt lycka till med dina studier, och surfa in här så mycket du vill och kan. H: Christian.
Tack! Välkommen till Hyttan till hösten! Christine
Tack själv, vem vet kanske vi stöter på varandra där då. Det studerande brukar ha tävlan i måltidsupplägg under dessa dagar så vem vet...
Skicka en kommentar