Lasagne med kallrökt lax
nordisk pesto och gårdsost-topping
Receptet är för 4 personer: Så här gör du: Blöt upp i varm vatten 5 st hela lasagne plattor tills det är lagom blöta men ändå inte för blöta, det skall inte falla sönder i handen men ha kvar lite spänst. Lägg första lasagne plattan i en lagom stor form, pensla den med 1 msk god pesto. Allra helst min nordiska pesto, lägg så nästa lasagne platta över och på den några kallrökta laxskivor, pensla återigen med pesto och fortsätt bygga upp lager på lager tills du använt alla fem lasagen plattor. På toppen penslar du med lite pesto och strör rikligt med riven ost över, spara inte på osten. Grädda i ugnen på 210 graders värme i ca 5-7 minuter. Servera med en god sallad till. Detta kan utmärkt användas som en förrätt lika väl som till en varmrätt. Mycket enkelt att laga och kräver minimal arbetsinsats.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar