Ugnsbakad paprika fylld med fårkött från Larsmo ullförädling och Cannelloni med rotsaker från det lokala torget

Fårköttsfylld  paprika och Cannelloni
med morot, broccoli och örter

Receptet för 4 personer
Ingredienser:

4 st paprika (färgen spelar ingen roll)
800 g får maletkött
2 st gul lök, medelstora
1 st ägg
½ dl skorpmjöl
1 dl starkt kaffe
 1 msk senap
3 msk grädde
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar
En knippe färsk timjam

4 st Cannellonin (Pasta kolvar med en diameter på ca12-15 mm och ca 4-5 cm långa)
4 st morötter
1 st mindre broccoli
1 dl riven klosterost eller svart edamer
En handfull färsk oregano
Några kvistar bladpersilja
1 msk ättika
1 tsk socker
3 dl grädde
salt och peppar

1: Halvera paprikorna i tu på längden och ta ut kärnhuset. Smörj en ugnsfast form och lägg paprikahalvorna i formen. Skala och hacka löken fint. Timjan gör du likadant med, den får vara mycket finskuren.
2: Blanda ihop fårkött, den hackade löken och timjan, ägget, skorpmjölet, 1 dl starkt kaffe, senap,  grädden, salt och peppar till en tjock smet. Fyll varje paprikahalva med en del av smeten, var generös. (Skulle det bli över av smeten rullar du ut det till vanliga köttbullar och steker dem varefter du kan frysa ner dem, på så vis har du en färdig mat till nästa gång). Lägg ugnen på 165 graders värme, men vänta ännu med att steka dem.
3: Förbered Cannellonin på följande vis: Skala morötterna och strimla dem tunna och fina, hacka broccolin mycket smått och gör även likadant med örterna, bladpersiljan och oreganon. 
4: Bryn moroten i stekpanna tills den är nästan mjuk, tillsätt broccolin och fortsätt bryna en liten stund till. 
5: Tillsätt sockret, ättikan och örterna i stekpannan medan det ännu bryner. Häll därefter 1 dl grädde över och låt det koka ihop. Salta och peppra samt smaka av. Tag av värmen och låt svalna lite. Under tiden smörjer du en till ugnsfast form för dina Cannellonin.
6: Lägg Cannellonin "liggande" i formen, häll på resten av grädden, 2 dl, och strö över den rivna osten.
7: Lägg de fyllda paprikorna och cannellonin i den förvärmda (165 grader) ugnen och grädda i 15-20 minuter. Passa på så att det inte bränns, skulle Cannellonin, (vise versa) bli färdig före paprikorna tar du dem ut och låter dem vila under folie.
8: Servera allting med nykokta smörslungade rödbetor och kokt potatis eller en sensommaraktig sallad. Och ett gott färskt bryt bröd till. Lycka till och njut av den skörd sensommaren och hösten kommer att bjuda på

Bon appetit

Kommentarer