Tiramisukaka som jag gör den


Tiramisukaka

Gör en vanlig rulltårta, men rulla inte ihop den utan skär tårtan i tre stycken lika stora fyrkanter. Lägg första biten av rulltårtan på ett uppläggningsfat, dränk tårtan med några skedar mörk kaffelikör. Mosa jordgubbar, blåbär och hallon till en mix och lägg en del av mixen på den dränkta tårtan. Fortsätt med att lägga på nästa lager tårta och gör samma procedur som med den första. Lägg den sista tårtdelen över och dränk den också med den samma mörka kaffelikören men inga bär. I stället blandar du 1 paket mascarpone med 1 tsk äkta vaniljsocker och 2 msk pudersocker, rör om till en smidig smet. Lägg ett lagom tjockt lager av mascarpone-smet över kakan och på sidorna. Till sist pudrar du över toppen först ett tunt lager av pudersocker och på de ett tunt lager med bara kakaopulver. Skär kakan i portionsbitar och servera. 

Tips: Kakan blir ännu bättre om den får stå till nästa dag, då är den som bäst.

Kommentarer