Ryska köttbullar -Bitok-
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
300 g nötfärs
1 st fin hackad röd lök
1 ägg
1 msk smetana
1 msk fin hackad saltgurka
2 msk skorpmjöl
1 dl mineralvatten
salt och peppar
-Blanda samman alla ingredienserna till en lagom tjock och smidig smet. Om smeten verkar för kompakt tillsätter du lite mera mineralvatten.
-Stek köttbullarna vackert gyllenbruna, tag dem ur pannan och lägg i en eldfast form. Efterstek i ugnen på 125 graders värme i ca 5-7 minuter. Servera köttbullarna med stekt vitkål, syrade grönsaker och om du vill göra det hela helt enligt den ryska traditionen så skall köttbullarna serveras tillsammans med grovt hackad saltgurka och rödbeta samt en smetana sås. Jag har valt att servera köttbullarna med potatismos smaksatt med västerbottensost och en rödbetssås tillsammans med en något salsainspirerad sallad och nordisk pestodressing.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar