Renbogs rulle fylld med morotsterrin, persiljerotspuré syltade grönsaker, friterad grönkål och sotad lök tillsammans med brynta kantareller

Renbogs rulle fylld med morotsterrin, persiljerot puré och
syltade grönsaker, friterad grönkål och sotad lök
tillsammans med brynta kantareller.

Detta behöver du:

Putsad Renbog
2 st morötter
1 st  gul lök
1 msk grädde
En handfull färska trattkantareller
Några grönkålsblad
2-3 st krossade enbär
Salt och peppar

1: Banka renbogen ut till en tunn lövbiff. Krydda den tunna renbogs biffen med det krossade enbären salt och peppar.
2: Koka morötterna mjuka och kör dem i mixern tillsammans med löken och grädden till en jämn och fin puré. Verkar purén för simmig tillsätter du en liten mängd ströbröd under omrörning tills konsistensen blir den rätta.
3: Blanchera grönkåls bladen och lyft dem sedan upp ur vattnet för att kylas ner och rinna av.
4: Bygg nu upp rätten på följande vis: Lägg grönkålsbladen över den tunt bankade renbogen så att det överlappar varandra. Lägg sedan en lagom mängd morotspuré över grönkåls bladen i en tjock strimma och rulla därefter ihop hela renbogen till en enda stor rulle. som en avlång cigarr.
5: Bryn renbogs rullen i stekpannan med lite smör tills den fått en vackert gyllene färg. Lyft den upp och kyl den ner omedelbart. ( Detta görs för att renköttet inte skall bli överstekt och för att rullen sedan skall vara lätt att skiva upp i lagom stora portions bitar).

-Servera Renbogs rullen tillsammans med en persiljerots puré några stekta trattkantareller, syrade tomater och en sotad lök kräm.

Sotad lökkräm gör du så här:

-Ta en gul lök, skala den och skär den 4 bitar, ( det spelar egentligen ingen roll hur små eller stora dessa bitar är då det ändå skall mixas ner till en kräm i slutfasen) Lägg lökbitarna i en kastrull med lock ( locket behövs för att röken skall smaksätta löken) lägg i en matsked rökspån i kastrullen och tänd på spånen, detta kan du göra utomhus med din kastrull om du saknar den rökapparat som vi kockar använder,  när du fått fyr på spånen sätter du på kastrullocket och låter detta stå i ca 15 minuter, Därefter tar du vara på löken,

-Löken bryner du nu i stekpanna med ytterst lite smör eller olja tills den blir mörkbrun men inte bränd.

-Flytta så över löken i en bländer (Mixer med hög hastighet) och kör tiull en fin och jämn smet. Krydda eventuellt med lite salt.


Lycka till

Bon appetit


Kommentarer