Bakad majrova med libanesisk tabbouleh sallad a la Christian.Bakad majrova med libanesisk tabbouleh sallad
Recept för 4 personer
Ingredienser:

Bakad majrova

4 st lagom stora majrovor med blast
100 g färsk getost, Chevre
1 msk mald spiskummin
salt och peppar
 100 g smör
1 l grönsaksbuljong
1 dl vitvin

Tabbouleh 

1-2 dl cous cous
4-5 dl kokande vatten
1 tsk salt
½ dl olivolja
några varv med pepparkvarn
1 bunt finhackad bladpersilja
1 bunt finhackad gräslök
1 bunt finhackad oregano
½ gurka fröna bortskurna därefter även finhackad
2 röda paprikor utan skal därefter finhackade

Så här gör du:

1: Börja med att putsa och tvätta av majrovorna och skär därefter av blasten några centimeter från själva rovan. 

2: Vänd upp och ned på rovorna och gröp ur dem i mitten med ett kuljärn så att du får ett hålrum inne i rovorna, spara på urskrapet, det använder vi i fyllningen senare.

3: Koka nu rovorna  lagom mjuka i grönsaksbuljongen som är smaksatt med 100 g smör och 1 dl vitt vin, samt salt och peppar.

4: Grovhacka resterna från urgröpningen av rovorna och blanda samman med getosten och spiskummin, smaka till med salt och peppar.

5: När rovorna är lagom mjuka lyfter du dem upp och låter dem svalna, därefter fyller du dem med din getostblandning så att hela innanmätet fylls. lägg dem i en eldfast form och baka dem i ugnen på 200 graders värme i högst 3 minuter. under tiden lagar du Tabbouleh salladen färdig. Jag har även valt att ge dem en bränd yta med en brylé-brännare, mera för estetikens skull än smaken.

6: Lägg 2 dl cous cous i en kastrull eller annan värmetålig skål med lock, tillsätt salt och olivolja och häll över det kokande vattnet och sätt på locket, låt cous cousen stå och dra tills den har svällt upp till dubbel mängd och allt vatten har sugit upp. Blanda ner alla hackade ingredienser och avsluta med en skvätt olivolja och smaka av med salt och peppar.

7: Placera Tabbouleh salladen på en tallrik/ar i önskad form och över salladen majrovorna, vill du kan du nu även ösa på lite skirat smör för att ge portionerna lite mera glans och uppiggning i smak. 

Bon appetit.

Kommentarer