lördag 7 december 2019

Julpyssel.

Alla har någon gång lagat sitt eget pepparkakshus men vad med ett eget pepparkaksträd, en liten minijulgran av pepparkaka. eller egna julgransbollar av smält socker med guld eller silverfärg, det är nu i för juls tid som man samlar familjen för att pyssla till något spännande, intressant och lustfyllt för att göra julen extra välkommen.
Detta behöver du:

Tålamod och behärskning, uthållighet och leklust.
Så är det bara att sätta igång.

Stjärnor av Pepparkaksformar i olika storlekar, finns att fås i välsorterade livsmedelsaffärer. 
Pepparkaksdeg
1 spritspåse med sockerkristyr för att pynta till julgranen.
Smält socker till ihop limning av pepparkaksgranen.

Sockerbollar eller julgransbollar lagas av smält socker som penslas in i halvrunda kupolformar av silikon. OBS: Låt inte barnen hålla på med denna sekvens ensamma för smält socker är extremt varmt och därför BÖR en vuxen vara med i denna lek för att undvika brännskador. 








LYCKA TILL


Bon appetit

Inga kommentarer:



Vetenskapen om mat och dryck innehåller mer beundran än det flesta andra yrken. Att laga ärlig mat på äkta råvaror har blivit till ett begrepp, och en livsstil för många. Min matfilosofi är den att maten skall vara ärlig, uppriktig, smakfull och ha en egen klar identitet, och det får den bäst igenom äkta råvaror nära dig och din region. Att uttrycka den renhet, färskhet, enkelhet och etik som man vill förbinda med sin egen region klarar bara de närodlade av.

Missförstådd eller smaklös mat är det tristaste jag vet och helfabrikat eller färdigmat hör inte hemma i mitt kök. Jag är endast och enbart vän av ärlig och ren mat och en aktiv förespråkare för det lokalodlade, den kort resta maten, och i det förhållandet finns det inga genvägar för mig, inte ens i form av en ursäkt
. Råvaran finns ju där du finns så ta vara på det tillfället, för ärligare än så kan maten inte bli. Claus Meyer har sagt om den nya nordiska maten att den skall vara: Lätt att laga, lätt att hitta, lätt att ha råd med och lätt att älska. Det här är några fundamentala egenskaper i hans och min mat filosofi. Välkomna med in i den gemenskapen. © Christian Tikkanen