Ost- rotsellerisoppa med korngryn
4-6 personer
Ingredienser:
1 dl färdig kokta korngryn
1 hel rotselleri
2 dl riven stark ost (någon svartstämplad, typ en ementaler)
4 dl grönsaksfond
4 dl tjock grädde
salt och peppar
1: Skala rotsellerin och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lite lättsaltat vatten.
2: Sila bort vattnet från rotsellerin och kör den därefter i en matberedaren eller en mixer till en slet puré. Häll puren tillbaka i kastrullen och tillsätt grönsaksfonden, låt det få ett uppkok och rör därefter ner osten i soppan, rör om ordentligt så att osten blir gott inblandad.
3: Tillsätt det färdig kokta korngrynen i soppan och rör om.
4: Tillsätt 3 dl av grädden i soppan och låt den småsjuda i några minuter. Salta och peppra och smaka av. Om nödvändigt avred med maizena utrört i lite vatten.
5: Vispa sista 1 dl grädde till gräddskum, det här skall du röra ner i soppan allra sist strax före servering på så sätt får soppan en både fluffig och krämigare konsistens, du "lyfter" soppan.
Vill du kan du göra som jag, dekorera upp soppan med lite stekta grönsaker och några brynta morötter i skivor och över detta ett antal krispigt friterade potatisflarn.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar