Ingredienser:
10 mandelpotatisar
1 hel purjo
1 liter grönsaksfond (egen lagad är ju en självklarhet)
1 msk salt
1 krm svartpeppar
3 dl tjock grädde
1 liter grönsaksfond (egen lagad är ju en självklarhet)
1 msk salt
1 krm svartpeppar
3 dl tjock grädde
1:Skala potatisen och skär i mindre bitar. lägg i kastrull som rymmer minst 2-3 liter.
2: Skär av rotändan på purjolöken och snitta den upp längden och avlägsna eventuella jordrester, skär den därefter i mindre bitar och lägg i kastrullen med potatisen.
3: Tillsätt grönsaksfonden och koka potatisen och purjon under lock tills det är helt mjuka och nästan börjat falla sönder.
4: Mixa soppan med en stavmixer till en jämn och slet konsistens.
5: Tillsätt halva mängden grädde, salta och peppra samt smaka av och låt småputtra, under tiden vispar du den resterande mängden grädde till tämligen löst skum.
6: Tillsätt det lättvispade gräddskummet i den varma soppan under omrörning. Tag av värmen och servera genast. Vill du kan du om du har tillgång till ramslök tillsätta den i soppan redan i det första skedet.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar