Flamberat
Äpple och calvadosfyllt wienerbröd
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
2 st smördegsplattor
4 st syrliga äpplen
½ dl socker
1 tsk vaniljesocker
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1 msk smör
2 msk calvados
2 cl konjak till flamberingen
Äpple och calvadosfyllt wienerbröd
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
2 st smördegsplattor
4 st syrliga äpplen
½ dl socker
1 tsk vaniljesocker
1 krm kardemumma
1 krm kanel
1 msk smör
2 msk calvados
2 cl konjak till flamberingen
1: Skär smördegsplattorna i halvor så att du har 4 st rektangulära
plattor, grädda dem i ugnen tills det är gyllenbruna och har rest
sig ordentligt. Skär toppen av dem, spara det som ett lock och
pudra dem med pudersocker.
2: Skala och tag ur kärnhuset ur äpplena, skär dem i 2-3 cm stora
bitar, blanda samman med kanelen, kardemumman, calvadosen
vaniljesocker och sockret. Stek äppelblandningen i smörad stek-
panna tills äppelbitarna blivit nästan karamelliserade.
Lyft därefter den varma blandningen i det gräddade smördegs-
bottnarna, och placera på tallrikar.
3: Värm upp konjaken till 80 grader och häll över varje fylld
smördegsbotten, tänd på med en tändsticka eller en bryle-
brännare och låt lågan slockna av sig själv. Servera med en
Jordgubbsglass till.
plattor, grädda dem i ugnen tills det är gyllenbruna och har rest
sig ordentligt. Skär toppen av dem, spara det som ett lock och
pudra dem med pudersocker.
2: Skala och tag ur kärnhuset ur äpplena, skär dem i 2-3 cm stora
bitar, blanda samman med kanelen, kardemumman, calvadosen
vaniljesocker och sockret. Stek äppelblandningen i smörad stek-
panna tills äppelbitarna blivit nästan karamelliserade.
Lyft därefter den varma blandningen i det gräddade smördegs-
bottnarna, och placera på tallrikar.
3: Värm upp konjaken till 80 grader och häll över varje fylld
smördegsbotten, tänd på med en tändsticka eller en bryle-
brännare och låt lågan slockna av sig själv. Servera med en
Jordgubbsglass till.
Bon apetit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar