fjällöring med pikantkräm
och gräslöks kryddad citronfond
Receptet för 4 personer
Ingredienser:
2 st fiskfileer á 300 g st
1 dl fiskfond
½ dl citronsaft
2 msk finskuren gräslök
2 msk finskuren dill
½ dl finhackat äpple
1 st scharlotten lök , finhackad.
½ dl creme frech
½ dl socker
1 msk ättika
1 msk olivolja
Salt och peppar
1: Skär filerna i fyra bitar och låt skinnet vara kvar. Ställ dem i
en ugnsform med skinnsidan neråt, salta och peppra lätt, droppa
olivoljan över filerna och stek dem i ugnen på 100 graders värme
i 4-5 minuter. När det är klara lyfter man dem upp på tallrikar
nu med skinnsidan uppåt, dra av skinnet och placera en klick av
pikantkrämen ovanpå.
2: Pikantkrämen gör du så här: Blanda samman den finskurna
dillen, äpplet och scharlottenlöken med crem frechen, salta och
peppra samt smaka av.
en ugnsform med skinnsidan neråt, salta och peppra lätt, droppa
olivoljan över filerna och stek dem i ugnen på 100 graders värme
i 4-5 minuter. När det är klara lyfter man dem upp på tallrikar
nu med skinnsidan uppåt, dra av skinnet och placera en klick av
pikantkrämen ovanpå.
2: Pikantkrämen gör du så här: Blanda samman den finskurna
dillen, äpplet och scharlottenlöken med crem frechen, salta och
peppra samt smaka av.
3: Citronfonden: Tag en kastrull och häll i fiskfonden, citronsaften,
ättikan och sockret, låt det koka tills halva mängden återstår och
sockret har gjort att citrusfonden blivit trögflytande, tillsätt den
finskurna gräslöken, rör om och placera på tallrikarna.
ättikan och sockret, låt det koka tills halva mängden återstår och
sockret har gjort att citrusfonden blivit trögflytande, tillsätt den
finskurna gräslöken, rör om och placera på tallrikarna.
Bon apetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar