Citron och pepparmarinerad, stekt torskrygg
ångkokta gröna sparris och spröstekt beacon.
Receptet för 2 personer
Ingredienser:
300 g Torskfilé. (allra helst ryggbiten)
En handfull gröna sparrisknoppar, (ca 6 st)
Saften av en citron
2 st beaconskivor
Salt och peppar
Smör till stekningen
1: Putsa och torka av fiskfilen och dela den i två bitar. Lägg
bitarna i en lagom stor skål. Häll över citronsaften, salta och
peppra lätt. Låt fisken stå i denna marinad i en timme.
2: Ångkoka sparrisen i några få minuter, lyft dem upp och ställ
dem i en lagom mängd på varje tallrik, (djuptallrik) i botten.
3: Nu är det dags att steka fiskfileérna i en smörad stekpanna,
stek fisken på bägge sidor inte mera än i några få minuter, just
så länge att fiskköttet har blivit nästan genomstekt, det ser du
genom av att fiskköttets äggviteämnen så att säga har koagulerat,
och när det gäller för torsken så blir köttet så där lätt, lätt rosa-
aktigt och fast i konsistensen. Lyft fisken upp på varje tallrik över
den kokta sparrisen.
4: Avsluta anrättningen med att garnera med en stekt beacon-
skiva över toppen på varje fiskfilebit, häll det överblivna stek-
fettet över allting till sist. Kan med fördel serveras tillsammans
med dillstuvad potatis eller även bara som sådan till en förrätt.
Bon apetit.
2 kommentarer:
Jag måste tacka så hemsk mycket för dina fina ord om min blogg:) Nu när jag sitter här och studerar din blogg inser jag ju verkligen vilken amatör jag är i bloggvärlden och även inom gastronomins värld ;) Men jag är den jag är; en glad amatör med ett stort intresse för god mat! Hoppas du fortsätter läsa bloggen:) jag kommer definitivt kika närmare på din:)
MVH Jennie/vanillasky
Vadå amatör, nejdu, du är ingen amatör, alla kan vi laga mat och alla kan vi njuta av den, det är bara det att så många av oss har velat glömma den goda gamla konsten att göra den och just kunna njuta av den, man belamrar sig i stället med halv fabrikat och färdigmat som anses så mycket enklare, vilket det givetvis är, men det är också det enda det är, enkla. Du och andra sidan har förstått innebörden av vad det är att kunna laga mat och också kunna njuta av den, det skall du ta väl vara på.
Skicka en kommentar