Kinesiska vårrullar fyllda med enbärsrökt lax
vinägersyrad morot och rotselleri samt en
soja-reduktion
Recept för 4 personer
Ingredienser:
Beräkna ca 2-3 st rullar per person,
Tag 12 st rispapperark och blötlägg dem i kallt vatten en kort
stund fören du börjar att laga dessa
200 g rökt lax i små tärningar
100 g broccoli i små bitar
Strimlad rotsakssallad
1 st strimlad gul lök
1 st strimlad morot
1 st strimlad selleri
ättikslag till de strimlade rotsakerna:
½ dl ättika
½dl vatten
2 msk socker
1 st nejlika
färsk skuren timjan
Soya-reduktion
1 dl soja
2 msk socker
lite riven citronskal
Ingredienser:
Beräkna ca 2-3 st rullar per person,
Tag 12 st rispapperark och blötlägg dem i kallt vatten en kort
stund fören du börjar att laga dessa
200 g rökt lax i små tärningar
100 g broccoli i små bitar
Strimlad rotsakssallad
1 st strimlad gul lök
1 st strimlad morot
1 st strimlad selleri
ättikslag till de strimlade rotsakerna:
½ dl ättika
½dl vatten
2 msk socker
1 st nejlika
färsk skuren timjan
Soya-reduktion
1 dl soja
2 msk socker
lite riven citronskal
1: Blanda samman laxen och broccolin. Ta upp dina rispapper ark ur det kalla vattenbadet och lägg dem på ett skärbräde, lägg över på varje ark en liten mängd av laxröran, vik in kanterna på arket och rulla ihop till en rulle. Gör likadant med resten av rispapperarken. Stek eller fritera dem därefter i rikligt med olja tills de fått en vackert gyllene färg, de skall vara knapriga och frasiga i konsistens när det sedan serveras genast.
2: Blanda samman alla ingredienser i den strimlade salladen och låt den stå i den på förhand färdigkokta ättikslagen en liten stund för att marinera sig, lyft därefter upp en lagom mängd strimlad sallad på varje tallrik, placera vårrullarna intill och droppa över av soyareduktionen.
3: Så här gör du soyareduktionen: Lägg soyan och sockret i en kastrull tillsammans med citronskalet, låt det koka upp och sänk värmen så att det småputtrar i några minuter, just så länge att soyan tjocknar men ändå inte blir allt för trögflytande, vill man kan man även tillsätta saften av en citron.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar