Kungskrabba "Norwegian"


Kungskrabba "Norwegian"
Taste of Norway

Ingredienser:

4 klor av rå kungskrabba (eller alternativt kokt kungskrabba)
1 bit hel ingefära
1 st vitlöks klyfta
1 msk finskuren gräslök
1 lime
Några kvistar citronmeliss
100 g smör
1 dl vitvin
1 msk Worcestersås
Maldonsalt
Finhackad och stekt beacon

Tomat-pumpasalsa med ramslökspesto

Skålla och avlägsna skalet från en tomat. Skär tomaten i fina små tärningar.
100 g pumpa, skalad och skuren i fina små tärningar.
100 g gurka urkärnad med skalet kvar, skär i lika fina små tärningar
½ dl ramslökspesto ( Kör färsk ramslök i blender med lite god rypsolja och lite salt)

Blanda alla ingredienserna i en skål och låt dra i kylskåp i minst 2 timmar.

Kungskrabban gör du så här:

1: Dela kungskrabban i passligt stora bitar. Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. 
2: Koka upp vinet, hälften av ingefäran och worcestersåsen. Reducera tills halva mängden återstår. Vispa i Smöret och tillsätt saften av limen och den finhackade gräslöken, salta och peppra samt smaka av. Hål såsen varm.
3: Stek krabbköttet snabbt i varm panna med lite olja, vänd krabbköttet i vitlöken, beaconet och ingefäran.
4: Servera krabbköttet liggande på en sträng av tomat-pumpasalsa. Häll över den varma såsen och dekorera med några kvistar färsk citronmeliss.

Bon appetit

Kommentarer

A.L.M. sa…
Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
1 till 10.

Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

Hälsningar

http://www.Fooduel.com