Kungskrabba "Norwegian"
Taste of Norway
Ingredienser:
4 klor av rå kungskrabba (eller alternativt kokt kungskrabba)
1 bit hel ingefära
1 st vitlöks klyfta
1 msk finskuren gräslök
1 lime
Några kvistar citronmeliss
100 g smör
1 dl vitvin
1 msk Worcestersås
Maldonsalt
Finhackad och stekt beacon
Tomat-pumpasalsa med ramslökspesto
Skålla och avlägsna skalet från en tomat. Skär tomaten i fina små tärningar.
100 g pumpa, skalad och skuren i fina små tärningar.
100 g gurka urkärnad med skalet kvar, skär i lika fina små tärningar
½ dl ramslökspesto ( Kör färsk ramslök i blender med lite god rypsolja och lite salt)
Blanda alla ingredienserna i en skål och låt dra i kylskåp i minst 2 timmar.
Kungskrabban gör du så här:
1: Dela kungskrabban i passligt stora bitar. Skala och finhacka ingefäran och vitlöken.
2: Koka upp vinet, hälften av ingefäran och worcestersåsen. Reducera tills halva mängden återstår. Vispa i Smöret och tillsätt saften av limen och den finhackade gräslöken, salta och peppra samt smaka av. Hål såsen varm.
3: Stek krabbköttet snabbt i varm panna med lite olja, vänd krabbköttet i vitlöken, beaconet och ingefäran.
4: Servera krabbköttet liggande på en sträng av tomat-pumpasalsa. Häll över den varma såsen och dekorera med några kvistar färsk citronmeliss.
Bon appetit
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar