Kyckling & blomkålsfondant
Ingredienser:
Kycklingmassan:
200 g Färdigstekt kycklingkött av lår
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
100 g Kantareller
1 msk creme frech
2 st ägg
Salt och peppar
Blomkålsmassan:
1 st hel blomkål
4 st potatisar
1 tsk riven gotlandstryffel
50 g smör
1 dl mjölk
Salt och peppar
2 st ägg
1: Gör först kycklingsmeten genom av att finhacka lök och vitlök. Hacka kantarellerna grovt och bryn dem hastig i stekpanna. Blanda därefter ihop alla ingredienserna för kycklingmassan, salta och peppra. Häll därefter massan i en försmord och lagom stor form med höga kanter.
2: Gör blomkålsmassan på följande vis, koka blomkålen i mindre bitar tillsammans med potatisen tills de är mjuka. Lägg blomkålen och potatisen i en mixer, tillsätt smöret, den rivna gotlandstryffeln och mjölken, kör till en slet och jämn massa, salta och peppra samt smaka av.
3: Häll blomkålsmassan över kycklingmassan i formen och grädda i 95 graders värme i minst 45-50 minuter eller så länge att äggmassan stelnat ordentligt. Tag formen ur ugnen och låt svalna.
4: Stjälp upp fondanten ur formen och skiva den i lagom stora portioner. Servera med en krispig sallad på krussallad, syltlökar, ättiksgurka, cherrytomater, lökringar och en hyvlad ostskiva på västerbottensost napperad med senapsdressing och lite blåmögelost. Jag hade även några tunna skivor av saltbakad rödbeta med i salladen.
Bon appe
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar