Kalvfilérullad fylld med kantarellduxell


Senaps och valnötsgriljerad Kalvfilérullad
och en terrin på oxbringa serverad med rödvinssås


Klappa ut kalvfilen till en tunn lövbiff och fyll den med en blandning av stekta kantareller och lök. Salta och peppra lätt. Bred ytterligare ut en smet av ihop rörd smetana och blåmögelost. Rulla ihop kalvfilen till en rulle och bryn den lätt i stekpanna. När kalvrulladen är färdig penslar du den med en stark senap varpå du rullar den i en blandning av örter och hackade valnötter, nu är den serveringsklar tillsammans med terrinen på oxbringa.

Terrinen gör du så här: koka eller stek i ugnen på låg temperatur en bit oxbringa, när köttet är lagom mört och färdigt hackas det i mindre bitar och blandas samman med några ägg, utvalda kokade grönsaker, lite grädde, mjöl och kryddor, läggs i en terrinform och bakas i vattenbad i ugnen på 175 graders värme i minst 45 minuter. Stjälps upp och skivas i lagom stora portionsbitar och serveras genast. 

Bon appetit


Kommentarer