Stekt marulk ( Breidflabb på Norska) fiskarnas fisk eller inre filén.

Smörstekt marulk och rödvinssås a la Norwegia
potatispuré samt picklade rotsaker


Den här fisken är sannerligen inte en av det vackraste man kan se men nog en av det smakfullaste ändå. Här i Norge anses den här fiskens kött vara fiskarnas innerfilé. Köttet är lagom fast och väldigt trådigt i sin konsistens och påminner mera om krabbkött en fisk. Gör så här: Stek fisken i lagom mycket smör i en het stekpanna och ös alltid nu som då över fisken med det brynta smöret. Ställ stekpannan, ( om du har en sådan som tål ugnsvärme) i förvärmd ugn 160 grader och låt den efterstekas i ungefär 4-5 minuter, då är fisken färdig och skall serveras genast. Till min fisk serverade jag en potatismos kryddad med ramslök och finhackad dill. Rödvinsåsen kokades ihop av ett gott rött vin och kryddades ytterligare med en gnutta vitlök och det hela serverade jag med syrade grönsaker.

Bon appetit

Kommentarer